Het materieel van Advies op wielen

De servicebus

Advies op wielen komt  met een servicebus bij u op de locatie langs.

De servicebus is voorzien van vier 50 liter stikstofflessen met elk 200 Bar vuldruk. In totaal vervoeren we zo 39.000 liter stikstof op 1 Bar. Van de vier flessen staan er drie via een batterijblok (hogedruk van 200 Bar) met elkaar in verbinding. Eén fles is altijd als voorraad mee in de bus. Het batterijblok staat in directe verbinding met het reduceerventiel. Via dit reduceerventiel verlagen we hogedruk naar een werkdruk van 2 bar tot 20 Bar, al naar gelang de toepassing. Vervolgens staat het reduceerventiel in verbinding met een luchtslanghaspel. Met deze haspel, met een werklengte van 25 meter, is onze servivemederwerker in staat om snel  tientallen banden te vullen.

Waarom stikstof

Stikstof is ten opzichte van perslucht een zuiver gas. Er zit vervuiling noch vocht in de stikstoffles .Het verschil met perslucht is dat dit allemaal vooraf verwijderd moet worden. Eerst via een luchtdroger, vervolgens via een aftap in de ketel en als laatste via een vocht/vuilvanger bij het reduceerventiel. 1 tegen 0 voor stikstof.

Met vier flessen stikstof heeft Advies op wielen genoeg mee voor een drukke en intensieve bandenservice dag, zonder tussentijds bijvullen. Ook kunnen we direct aan de slag, binnen één minuut na aankomst. Met perslucht zal men eerst het aggregaat moeten opstarten. Dat geeft lawaai, stank en kost tijd. Vervolgens slaat de hele dag om de beurt de compressor of het aggregaat aan om de druk erin te houden. Tussentijds zal men ook het aggregaat moeten voorzien van brandstof. 2 tegen 0 voor stikstof.

Als derde, maar zeker niet als laatste argument is de continuïteit van de werkzaamheden gewaarborgd. Bij stikstof in flessen zijn er geen bewegende delen. Er is nagenoeg geen slijtage en onze installatie behoeft geen onderhoud. Stoppen omdat er te veel overlast van de compressor of aggregaat is kennen we al helemaal niet. Het oppompen van de banden met stikstof kan op elke locatie worden uitgevoerd en op elk tijdstip van de dag. 3 tegen 0 voor stikstof.